Domov | Opis izdelka minoxidil | Rezultati uporabe | Mnenja uporabnikov | Vzroki za izpadanje las | Novosti

Mnenja naših uporabnikov:

Mare:
» Pozdravljeni,
Lasje mi že izpadajo nekaj let in preizkusil sem že vse možne vrste izdelkov, ki se jih lahko dobil v slovenskih trgovinah, drogerijah in lekarnah. Od raznih šamponov, ki jih reklamirajo, do vodic, ampul, tekočin in po resnici povedano nič od navedenega mi ni kaj prida pomagalo. Lasje so mi še vedno izpadali.
Po obisku dermatologa mi je ta povedal, da je minoxidil raztopina tisto kar je klinično dokazano, da preprečuje izpdanje las in pospešuje njihovo rast. Najprej sem uporabljal 2% raztopino iz lekarne(cena za 1 mesec cca 37€), ki je že imela nekakšen učinek. Sedaj pa že več mesecev uporabljam peno Foligain minoxidil 5% in sem nad rezultati navdušen. «


TadejX:
» Hey,
najprej sem si minoxidil  5% naročeval iz tujine skoraj pol leta, ker ga pri nas žal ni bilo. Sedaj pa je končno tudi pri nas. Foligain peno naročim in mi jo poštar priinese na dom, brez dolgega čakanja in komuniciranja s tujino in obremenjevanja s carino itd. «

Maja P.:
» Rada bi samo povedala, da je moj fant navdušen nad peno Rogaine, ker z tekočino ni bil najbolj. Lasje so se mu v 6 mescih dobro zgostili.«

Peter:
» To je tisto, kar sem iskal. Original minoxidil peno(ne pa oni kitajski ponaredki, na raznih oglasnikih po internetu), pa še v Sloveniji ZMAGAAA ;) «

AlexMB:
» Redno naročam, do sedaj brez kakršnih koli težav. Tako, da kar tako naprej ekipa izpadanjelas.com.«

Polonca:
» Juhej sedaj tudi za ženske z 2% minoxidilom. Me veseli, da ste tudi za nas poskrbeli «


V kolikor imate kakšna vprašanja o izdelku, izpadanju las ali pa bi nam enostavno radi zaupali vašo izkušnjo ali problem lahko spodaj oddate svoj komentar ali vprašanje.

 

Komentarjev 

 
# js 16:52 07-03-2011
Imam Vašo peno uporabljam jo že 2 mesec. Lasje mi izpadajo manj.
Kdaj pa lahka pričakujem rast novih las in kj bolj gosto lasišče, a ve kdo?
Citat
 
 
# First 17:14 07-03-2011
Men se je začelo gostiti počas po ene 3 mescih. Itak pa je logično sj je faza dokler las zraste tud dolga par mescev. Tak da počas je vsak mesec vedn bolš. Sam da ni slabš ;)
Citat
 
 
# Tanja 13:26 24-03-2011
Pozdravljeni, zanima me ali ta pena deluje tudi pri ženskem izpadanju las?
Citat
 
 
# Minoxidil 12:51 25-03-2011
Živjo,
Citati js:
Imam Vašo peno uporabljam jo že 2 mesec. Lasje mi izpadajo manj.
Kdaj pa lahka pričakujem rast novih las in kj bolj gosto lasišče, a ve kdo?

pomojem da lahko pričakuješ rast novih las že sedaj vendar počasi postopoma, jih bo vedno več. Saj jaz imam takšne izkušnje po 6 mesecih stanje veliko boljše.
Citat
 
 
# Minoxidil 20:36 26-03-2011
Živijo Tanja,
obstaja pena tudi za ženske, vendar ta vsebuje minoxidil 2%. Kot piše na prvi strani(pod izdelkom Foligain) jo je možno dobiti po posebnem naročilu gre za Foligain 2% for women.
Citat
 
 
# Boris 07:08 27-03-2011
Kaj pa izpadanje las pri ženskah? Ali zadeva pomaga tudi njim?
Citat
 
 
# al 20:56 11-04-2011
a se lahko uporablja pena tud če maš dolge lase vendar opaziš da niso več tako gosti?

alexander
Citat
 
 
# Minoxidil 12:35 29-04-2011
Boris- za ženske se tudi uporablja pena minoxidil ampak malo lažja različica, Ki Vsebuje minoxidil 2%

alexander - pena se uporablja na tistih predelih lasišča kjer se lasje vidno redčijo.
Vam izpadajo lasje že dlje časa in se Vam očitno redčijo?
Citat
 
 
# al 16:32 24-05-2011
Redčijo se mi, pa tudi čelo postaja visoko.alexander - pena se uporablja na tistih predelih lasišča kjer se lasje vidno redčijo.
Vam izpadajo lasje že dlje časa in se Vam očitno redčijo?
Citat
 
 
# Minoxidil 15:33 25-05-2011
Aleksander, če Vam lasje izpadajo že dlje časa in opažate da so vedno bolj redki na temenu, vedno višje čelo, gre za po vsej verjetnosti za tako imenovano nastajenje moške plešavosti, katera je s časom vedno bolj opazna saj je na glavi vedno manj las. So lasje zgoraj bolj redki kot obstrani?
Za zmanjšanje izpadanja in tudi preprečitev nadaljnje izgube jih večina uporablja minoxidil. Nekateri imajo boljše razultate, nekateri malo slabše vendar izboljšanje je pri večini.
Citat
 
 
# Zoki 14:49 20-06-2011
A ste opazl da je tale Rogain bolj kompaktna pena, medtem k pa se tale Foligain ful hit topi?
K js imam obe doma, drgac sm pa zadovolj.
Lp, Zoki
Citat
 
 
# zrce 13:32 21-07-2011
Men je tudi foligain vredi. Zdaj polejti mam kr ok gostoto, bomo videli če bo držala ta pena tudi jeseni tako dobro.
Jesen je ponavadi še bul huda kriza pri meni.
Citat
 
 
# Miško 14:35 13-12-2011
Meni postajojo lasje vse bolj redki na vrhu glave, sicer ni v družini noben plešast so pa drugi sorodniki, zatorej je to najbrž dedno. Še posebaj se mi na sprednji desni strani zmanjšuje gostota. Je to mala malica za vaš minoxidil:)? Ali se po uporabi korenine pojačajo? Punca mi pač rada mrši lase oz. kar ostaja od njih.

Ker se mi zdi 13,3€ (dve pivi manj) na mesec za lepše lase no brainer.Lp Miško
Citat
 
 
# Minoxidil 10:35 22-12-2011
Citati Miško:
Meni postajojo lasje vse bolj redki na vrhu glave, sicer ni v družini noben plešast so pa drugi sorodniki, zatorej je to najbrž dedno. Še posebaj se mi na sprednji desni strani zmanjšuje gostota. Je to mala malica za vaš minoxidil:)? Ali se po uporabi korenine pojačajo? Punca mi pač rada mrši lase oz. kar ostaja od njih.

Ker se mi zdi 13,3€ (dve pivi manj) na mesec za lepše lase no brainer.

Lp Miško


Živjo Miško z daljšo zamudo. Pri dednem izpadanju las gra največkrat za redčenje, tanjšanje, izpadanje las na vrhu glave ali pa spredaj visoko čelo, ali pa po celem zgornjem delu. Odvisno od posameznika in njegove genetike (kjer so pač njegove lasne korenine občutljive na moške hormone tam lasje izpadajo in se redčijo).
Glede dednosti, ni nujno da je oče ali mati plešasta, saj lahko genetika tudi preskoči kakšno generacijo itd. (Veliko je primerov ko sta dva brata, eden ima goste lase kot v mladosti, drugi pa je plešast). Genetiko lahko nasledite po mamini ali očetovi družinski veji(če je plešast kakšen dedek, stric itd), tudi nekaj generacij nazaj- ni nekega natančnega pravila.
Čer so vaši lasje vedno bolj redki, tanki-puhasti na določenem območju in so kateri od vaših sorodnikov ali prednikov imeli plešo(ali delno plešo) potem bi lahko rekli da vas napada genetska plešavost.
Minoxidil pomaga, kar je dokazano. Seveda ob pravočasnem začetku uporabe dokler so še vaše korenine aktivne in se ne zaprejo. Ima zelo dober učinek na zgornji del glave in malo manj dober na visoko čelo. Seveda je učinek odvisen od posameznika, stanja njegovih korenin itd.
Je pa Minoxidil edina učinkovina trenutno z dokazljivimi in potrjenimi rezultati za tovrstno izpadanje las. Za popolne rezulatate je potrebna redna in večmesečna uporaba ( v prvi fazi zmanjšuje izpadanje las, v nadaljevanju pa aktivira še korenine in pospešuje rast las. Tudi nekaj novih las in malo močnejše lase lahko pričakujete. Po določenem napredku se stanje ohranja.

V kolikor imate kakšno vprašanje pa le vprašajte. LP.
Citat
 
 
# marko 07:33 02-02-2012
živijo! zanima me kaj je boljše in bolj učinkovito rogaine ali foligain?
Citat
 
 
# Foam 5% 23:44 06-02-2012
Citati marko:
živijo! zanima me kaj je boljše in bolj učinkovito rogaine ali foligain?


Po mojem neke velike razlike v samih končnih rezultatih naj nebi bilo. Edin Rogain je najbolj znano ime, res pa je tudi da je bolši za lasišče -manj zmoči lase in manj so mastni lasje. Odvisn kolk koga kj moti, neka opazna razlika pa je. Najbolše je probat oba po eno flaško, pa potem nadaljevat s tistim kar ti ugaja.
Citat
 
 
# tim 18:52 15-03-2012
Pozdravljeni,
zanima me, če lahko pride do kakšnih težav pri izmeničnem nanašanju rogaine tekočine in rogain pene?

Lp
Citat
 
 
# Minoxidil 19:31 25-03-2012
Citati tim:
Pozdravljeni,
zanima me, če lahko pride do kakšnih težav pri izmeničnem nanašanju rogaine tekočine in rogain pene?

Živjo tim,
verjetno mislite izmenično: npr. zjutraj Rogaine in zvečer Foligain. To kombinacijo prakticira nekaj uporabnikov(ker Foligain veliko hitreje masti lase), da bi bilo kaj narobe še ni niče do sedaj poročal. Pa tudi v nobenih uradnih navodilih ali literaturi ni navedeno da bi lahko bilo kaj narobe ob takšni uporabi.
Lep pozdrav!
Citat
 
 
# Minoxidil 19:36 25-03-2012
PS: Se opravičujemo šele zdaj smo opazili, da sprašujete glede rogaine tekočine in regaine pene. Odgovor je enak, kot smo napisali zgoraj(nihče še ni poročal, niti kjerkoli v uradnih navodilih ne piše da bi bi bilo kaj narobe).

Zakaj pa bi kombinirali tekočino z peno?
Pena je veliko bolj prijazna za lasišče, ga manj vlaži in očitno manj masti. Skratka veliko bolje po izkušnjah in poročanju uporabnikov.
Citat
 
 
# tim 14:57 26-03-2012
Težava je, da imam tekočino že kupljeno in sem jo pač mislil porabiti do konca in potem začeti s peno :)
Citat
 
 
# tim 16:06 03-04-2012
Težava je, da sem po pomoti že kupil tekočino in sem jo mislil uporabiti do konca in potem zamenjati s peno =)
Citat
 
 
# Minoxidil 09:00 07-04-2012
Citati tim:
Težava je, da sem po pomoti že kupil tekočino in sem jo mislil uporabiti do konca in potem zamenjati s peno =)

Aha, katero tekočino pa tisto z minoxidil 2% ali 5%?
Drugače pa ja lahko se porabi tekočina do konca(v kolikor vam tekočina, ne dela težav z prevelikim maščenjem, vlaženjem, ali pa ssušenjem lasišča), nato pa jo zamenjate z peno. Trenutno najboljši izdelek na tržišču z minoxidilom je ta Rogaine 5% pena. Bos opazil ob uporabi ;)

Lep pozdrav!
Citat
 
 
# Bo 10:06 09-04-2012
Pozdravljeni
Mene samo zanima po kolikšnem času lahko izdelek (Foligain 5%) izperemo z vodo iz lasišča brez da bi to zmanjševalo njegov učinek. Namreč ravno zaradi problema maščenja las bi želel vsaj pri jutranjem nanosu lase izprati preden grem od doma...
LP!
Citat
 
 
# Minoxidil 11:58 21-04-2012
Citati Bo:
Pozdravljeni
Mene samo zanima po kolikšnem času lahko izdelek (Foligain 5%) izperemo z vodo iz lasišča brez da bi to zmanjševalo njegov učinek. Namreč ravno zaradi problema maščenja las bi želel vsaj pri jutranjem nanosu lase izprati preden grem od doma...
LP!

Minoxidila naj se nebi izpiralo z lasišča cca. 4 ure po nanosu, da bi bili sigurni da ne zmanjšamo njegovega učinka.
Sedaj če ga nanašate ob vstajanju ter vam lase masti in nato greste v šolo, službo zna bit za nekatere malo nerodno ja.
Je pa opcija tudi ta, da sprobate tudi Rogaine minoxidil, ki je znan kot najboljši in najbolj prijazen lasem (tudi masti lase veliko manj in se hitro suši). Tako lahko uporabite zjutraj Rogaine, zvečer pa Foligain in imate rešitev.
Drugače bi pa bila opcija tudi da namažete ob kosilu Foligain ko pridete domov in nato zelo pozno zvečer, bo tudi ok ampak malo manj optimalno kot če namažete zjutraj in zvečer (idealno je vsakih 12 ur)
Citat
 
 
# stojan 09:52 21-05-2012
lp.

zgoraj je nekdo spraseval, kaksna je razlika med rogaine in foligain peno in sicer je ta, da ima slednji proizvod dodan Propylene Glycol, ker ima rogaine izkljucen patent na peno brez tega addona, propilen pa povzroca iritacijo lasisca, zato je manj priporocljiv.

je pa prvega marca fda odobrila podjetju perrigo company uporabo genericne pene z minoxidilom brez propilena, ki naj bi ze bila na trziscu. ali veste, kaksna je cena, dobavljivost itd? hvala
Citat
 
 
# Jure 10:03 15-06-2012
Pozdravljeni.

Imam en problem, in sicer so mi enem mestu (otoček) izpadle dleke brade. Zanima me če vaš izdelek popaga pri ponovni rasti brade. Ali ima kdo kaj izskušenj glede rast dlak drugje po telesu (ne samo las)
Citat
 
 
# Peter 21:39 13-08-2012
5
Citat
 
 
# Peter 21:41 13-08-2012
Lp,

Zanima me če so kakšni stranski učinki v primeru dolgotrajne uporabe te pene. Sam sem namreč star 20 let in bi začel to uporabljati ker opažam da se mi redčijo lasje. Torej ali bi lahko čez nekaj let imel kakšne probleme?

hvala za odgovor
Citat
 
 
# Matej 16:05 16-12-2012
Lp.Zanima me kako dolgo zdrži ena pena. Torej na koliko časa je potrebno kupovati?
Citat
 
 
# Minox 10:48 16-11-2013
Koliko zdrži pena je odvisno od posameznika(velikosti področja nastajanja pleše na katerem si jo maže) in seveda pene. Rogaine, ki je TOP pena je pakirana v 60ml to zdrži 1 mesec, če si jo mažeš 2-krat na dan vsak dan.
Obstajajo tudi večje pene(Foligain mislim 177ml) ta pa zdrži nekje do 3mesece. Je pa bolj tekoča različica pene.
Citat
 

Dodaj komentar


Varnostna koda
Osveži